10 lucruri pe care un alergic nu vrea să le audă niciodată

10 lucruri pe care un alergic nu vrea să le audă niciodată

Atunci când vorbim despre alergiile alimentare, în special despre boala celiacă și toate restricțiile acesteia, mulți oameni se implică activ și încearcă să găsească o soluție la acest fapt. Majoritatea încep să analizeze, să dezvolte diverse teorii care să facă lumină în ceea ce privește diagnosticul alergiilor alimentare. În cazul persoanelor care suferă de aceste alergii alimentare, cel mai bun suport este reprezentat de cuvintele potrivite și sinceritatea acestora. 

În articolul de astăzi vă prezentăm câteva mărturii din viețile pacienților care suferă de boala celiacă. De asemenea, vă propunem alternative pozitive și potrivite, prin care dumneavoastră să îi susțineți pe cei cu alergiile alimentare.

„Știu cum te simți.”

Aceste cuvinte sunt îndoielnice și discutabile. Dacă nu aveți de-a face cu alergiile alimentare, nu puteți înțelege procesele de socializare, de organizare a cumpărăturilor, de pregătire a meselor sau a călătoriilor. În spatele acestor aparent simple obiceiuri, există o pregătire extrem de minuțioasă pentru a preveni contaminarea cu alergenii care se află aproape peste tot.
În schimb, puteți spune: “Nu știu cum vă simțiți. Sunt aici pentru a ajuta, totuși, în orice fel pot.”

“Dumneavoastră sau soțul dumneavoastră sunteți alergic?”

Încercați să evitați aceste întrebări personale. Părinții se simt deseori vinovați pentru alergiile alimentare ale copiilor, iar o astfel de întrebare nu ar ajuta cu nimic situația. Faptul că aceștia ar putea avea la rândul lor alergii, nu ar duce la nimic pozitiv, ci doar ar provoca o discuție delicată, incomodă pentru cei care suferă de alergii. Evitați întrebările incomode și încercați să abordați subiecte care potențează o discuție pozitivă și constructivă.
În schimb, puteți spune: “Copilul este foarte vesel și energic.Cu cine seamănă?”

“Dar arată atât de normal!”

El este normal. Are doar o alergie alimentară, nu două capete. Alergiile care pun în pericol viața pot fi într-adevăr înspăimântătoare și copleșitoare. Gestionarea acestora este dificilă, dar în continuare un copil cu alergii alimentare este încă un copil perfect normal. Alimentele alergice reprezintă doar o bucată din întregul puzzle al existenței copilului.
În schimb, puteți spune: „Este extrem de adorabil.”  

“Ce găsești de mâncare pentru bietul copil?”

Aceste întrebări nu produc decât emoții negative în cazul părinților și chiar al copiilor. Încercați să evitați genul acesta de întrebare și catalogarea inferioară a copilului. Intenția poate fi bună, cu cele mai sincere intenții, dar cuvintele dor și oamenii care au alergii alimentare se pot simți incomod într-un astfel de posibil context.
În schimb, puteți spune: „Ce îi place să mănânce?” 

“Am făcut asta pentru tine. Nu are arahide (sau lapte, ou, gluten etc.) ”

Nu, nu, nu. Cumpărarea, gătitul, coacerea, servirea, depozitarea alimentelor pentru copiii cu alergii alimentare este complexă și necesită învățare. Evitați aceste idei, deoarece rezultatele pot fi extrem de periculoase atunci când nu aveți o casă, o bucătărie fără alergeni. Contaminarea produselor poate fi extrem de dăunătoare consumatorilor cu alergii.
În schimb, puteți spune: “Aș dori să vă servesc ceva în siguranță. Ce aș putea cumpăra?” 

„Va trece peste asta, nu-i așa”? 

Nimeni nu știe. Medicii prezic uneori că unele alergii dispar în timp, dar de obicei nu se întâmplă asta și persoanele trăiesc cu alergiile toată viața. Este bine să nu creați o dramă din aceste alergii alimentare, ci doar să le acceptați așa cum sunt.
În schimb, puteți spune: „Nu am nicio îndoială că ai mare grijă de el.” 

“Am citit că alergia poate fi vindecată acum. Ați încercat vreodată tratamentul ...? „

Există câteva tratamente promițătoare, dar acestea nu funcționează pentru toți. Aceste întrebări pot pune părintele în poziția incomodă de a trebui să explice de ce nu caută așa-numitul "leac" despre care ați citit online.
În schimb, puteți spune: „Se pare că se desfășoară o mulțime de cercetări interesante cu privire la aceste alergii alimentare.” 

„Va trebui să se obișnuiască cu asta.”

Copiii alergici sunt obișnuiți cu asta. Alimentele alergice afectează aniversările, călătoriile, taberele, școlile, petrecerile - toate lucrurile pe care copii le iubesc. Din acest motiv, aceștia sunt foarte conștienți de alergiile proprii și se conformează.
În schimb, puteți spune: „Ce putem face astfel încât copilul dvs. să poată participa?” 

„Mă simt atât de rău pentru el.” 

Gestionarea alergiilor alimentare poate fi provocatoare și înspăimântătoare, dar nu este o tragedie. Niciun om care suferă de alergii alimentare nu are nevoie de milă.
În schimb, puteți spune: „Cum faceți acest lucru? Sunt aici dacă vrei să vorbești despre asta.” 

„Dumnezeu nu vă dă niciodată mai mult decât vă puteți descurca.”

Nu este util să raționalizați sau să minimalizați experiența părinților. Aceștia trebuie doar să știe că veți fi lângă ei atunci când vor avea nevoie și că îi sprijiniți necondiționat.
În schimb, puteți spune: „Cum vă pot ajuta?”

Chiar și cu cele mai bune intenții, cuvintele dor cel mai tare și pot fi extrem de periculoase în cazul efectelor de lungă durată. Fii precaut cu abordările în cazul pacienților care suferă de alergii alimentare. Când aveți îndoieli, utilizați modalitățile prezentate mai sus pentru a le demonstra acestora că vă pasă și că nu vreți să îi răniți.
Raluca Adam
Raluca Adam

Autor


Comentează