Centrul de management al bolii celiace

Centrul de management al bolii celiace

În octombrie am ajuns din nou la d-na doctor Popp. Aveam nevoie de o ultimă asigurare că nu există probleme de absopție care să împiedice urmarea unui tratament cu hormoni de creștere, tratamentul recomandat de doctorul de la Parhon. 

Pentru că am prins momentul, am întrebat mai multe despre Centrul de management al bolii celiace pe care îl conduce în cadrul IOMC. 

Așa am aflat, direct de la dânsa, despre cât de mult se implică în Centrul de Management pentru Boala Celiacă din IOMC, ce oferă acest centru și cum se desfășoară  campania de conștientizare a bolii celiace inițiată de dânsa.

Pliant CMBL

 Sursă foto: www.imoc.ro

Am primit de la dânsa un pliant, același pe care îl oferă oricui se externează din IOMC, pentru a ajunge astfel la medicii de familie care se pot, apoi, informa mai profund despre această afecțiune dar și pentru a direcționa pacienții pe care îi suspectează de boala celiacă spre centru.

Centrul oferă:

- consultații de specialitate;

- second-opinion ( cum a fost cazul nostru, la prima vizită);

- screeningul familiilor pacienților diagnosticați cu boala celiacă ( am fost testată și eu la ultima vizită, pentru că Victor are testul genetic pozitiv. Doamna asistentă mi-a recoltat sânge pe loc, fără plată, pentru că membrii familiilor celiacilor sunt testați gratuit. Cu toate acestea, trebuie întrebat mai detaliat care sunt condițiile pentru a beneficia de aceste analize gratuit.)

- evaluarea stării de nutriție și consiliere privind dieta fără gluten și alte terapii nutriționale (Am ținut, la recomandarea dânsei, un jurnal alimentar timp de 3 săptămâni, un jurnal foarte exact cu cantități de mâncare cântărite. Doamna doctor l-a analizat cu atenție, a evaluat cantitățile de nutrienți din alimentație și ne-a atras atenția că Victor consumă mult prea puține proteine și că ar trebui mai multă carne.) 

- testare serologică pentru boala celiacă ( anticorpi anti-transglutaminază tisulară, anticorpi anti-endomisium, anticorpi anti-peptide gliadinice deamidate)

- examen histopatologic

- testare genetică ( pentru încadrare în riscul genetic de boala celiacă)

Am aflat numărul de telefon al centrului, un număr direct, care nu mai trece prin centrala IOMC, și la care se pot face programări joi sau vineri între orele 11-13.

Datele complete de contact 

Centrul de Management pentru Boala Celiacă din cadrul IOMC

Dr. Alina Stănescu Popp

Programări: telefon 0374/056718, joi și vineri între orele 11-13.

E-mail: iomc_bc@yahoo.com

Cei care au mai sunat probabil știu că de cele mai multe ori la acest număr răspunde chiar doamna doctor.

Programări se pot face și miercurea, între orele 12-13, sunând prin centrala telefonică a IOMC.  

Pediatrie 

Programări: telefon 021/242.27.13 int 242, miercuri între orele 12 - 13

La rugămintea dânsei, postăm și noi datele de contact aici, pe blog, iar informațiile primite chiar de la dânsa, sperăm să răspundă la multele întrebări pe care le primim de la clienții noștri.  

Noi îi mulțumim doamnei doctor pentru toată răbdarea de a ne răspunde la întrebări și pentru timpul acordat de dânsa și de doamna asistentă. 

Poza de copertă a articolului a fost preluată din Galeria foto a www.iomc.ro. 

UPDATE octombrie 2017

Doamna doctor Alina Stănescu Popp nu este în activitate o perioadă. Pacienții care o caută sunt programați la doamna doctor Beata Acs, tot din cadru IOMC. O puteti găsi la interior 290.

Mai multe detalii despre programul dânsei de consulații găsiți pe pagina IOMC https://iomc.ro/doctor/Dr-Beata-Acs/227

Cu drag,

Angela
Angela Stănescu
Angela Stănescu

Autor


1 Răspuns

Nicolae Nicoleta
Nicolae Nicoleta

03 iulie, 2017

Produsele comandate pentru fetita mea de la dv au fost foarte bune cu siguranta o sa mai comandam !

Comentează