GlutenTox Home - testul prietenos pentru detectarea glutenului din alimente

GlutenTox Home - testul prietenos pentru detectarea glutenului din alimente

Ce este GlutenTox Home?

GlutenTox Home este un test rapid și ușor de utilizat pentru detectarea glutenului din alimente și băuturi. Pe lângă faptul că este prezent în multe tipuri de alimente, glutenul poate fi, de asemenea, prezent în aditivii alimentari și conservanți. Potrivit Comisiei Codex Alimentarius, alimentele pot fi considerate " fără gluten " dacă cantitatea de gluten nu depășește 20 de părți per milion (ppm *).

* Miligrame de gluten pe kilogram sau alimente. GlutenTox Home vă oferă posibilitatea de a testa alimentele la un prag de 20 ppm sau 5 ppm (sensibilitatea maximă a testului).

 • Rezultatele sunt în mai puțin de 20 de minute.
 • Nu este nevoie de echipament special.
 • Depozitare ușoară la temperatura camerei (35 ° F-85 ° F).

Cum funcționează GlutenTox?

Testarea cu GlutenTox Home poate fi făcută de oricine. Foarte convenabil și ușor de folosit, kit-ul complet GlutenTox Home poate fi utilizat oriunde, fie acasă, fie la birou sau în vacanță. 

  • GlutenTox Home este singurul test care conține anticorpi G12 care sunt folosiți pentru a detecta porțiunea de proteină din gluten care a fost identificat în studii ca fiind cea care cauzează răspunsul inflamator la gluten al pacienților celiaci.
  • Anticorpii G12 din interiorul testului recunosc glutenul din grâu, orz, secară și ovăz. 
  • GlutenTox Home este singurul test care poate detecta glutenul din alimente hidrolizate, fermentate sau altfel procesate. Alte teste pot să nu detecteze portiuni de proteină din alimente foarte intens procesate și pot da răspuns fals - pozitiv. 
  • Folosind anticorpii G12, kit-ul GlutenTox este cel mai sensibil test în detecția celor mai importante porțiuni de gliadină, ajuntând astfel pacienții să poate determina alimentele nesigure chiar în confortul casei.

Anticorpii G12 

  1. Ce secvență de peptide recunoaște anticorpul G12?

  Anticorpul G12 a fost crescut împotriva peptidei de 33-mer foarte imunotoxice a proteinei α-gliadin care induce boala celiacă. Mai precis, regiunea de recunoaștere în cadrul peptidei 33-mer α-gliadin este epitopul hexameric QPQLPY. Această secvență de recunoaștere este repetată de trei ori în cadrul peptidei gliadin 33-mer.

  Anticorpul G12 recunoaște prolaminii imunotoxici din grâu, orz, secară și, de asemenea, din unele soiuri de ovăz. Anticorpul G12 este, de asemenea, capabil să reacționeze la alte epitopi care se găsesc în alte prolamine toxice, cum ar fi QPQLPF, QPQLPL, QPQQPY, QPQQPF. 

  2. Anticorpul G12 este reactiv numai la 33-mer al alfa-gliadinei?

  Nu, nu este. Anticorpul G12 poate reacționa la secvențe similare prezente în alte gliadine (omega, alfa, gamma și beta) și, de asemenea, în glutenine . Profilul de recunoaștere al G12 a fost în mare parte caracterizat. Există și alte peptide care ar putea fi reactive la G12 care se găsesc în peptidele imunogene de grâu, orz și secară: QPQLPY, QPQQPY, QPQQPF, QPQLPF, QPQLPL, QPELPY.

  3. Este G12 capabil să detecteze glutenul în bere și în alt material hidrolizat?

  În materialele hidrolizate cum ar fi berea, proporția relativă a peptidelor reactive pentru pacienții cu celiaci poate fi diferită, datorită diversității populațiilor peptidice rezultate după fermentări. Într-o publicație cu câțiva ani în urmă (Comino et al. , 2012), o mare varietate de beri au fost analizate cu două metode diferite bazate pe anticorpul G12 (testul ELISA competitiv și imunotestul fluxului lateral) cu rezultate similare.

  Mai târziu s-a arătat că o bere marcată legal ca gluten free (nivel nedetectabil de gluten prin Competitive ELISA R5) conține peptide de gluten determinate prin ELISA G12 și prin spectrometrie de masă, care identifică peptide imunotoxice pentru pacienții cu boala celiacă. Acest lucru a fost demonstrat prin expunerea celulelor sistemului imun la pacienții cu boala celiacă la aceste peptide și măsurarea răspunsului lor.

  4. Există mai mult de 1000 de peptide de gluten cunoscute ca imunogene. G12 îi recunoaște pe toți?

  Detectarea tuturor acestor peptide cu un singur anticorp este aproape imposibilă. Cu toate acestea, un studiu recent a arătat că cele mai multe peptide imunogene (responsabile de 80-95% din imunoreactivitatea celulelor T celiace) au reacționat la G12. În schimb, un anticorp larg utilizat în detectarea glutenului, R5, a recunoscut doar aproximativ 25% din aceste peptide imunogene ale unei bere de orz.

  Corelația dintre reactivitatea G12 și imunogenitatea celulelor T a fost în mare măsură studiată în câteva produse alimentare dificil de analizat, cum ar fi soiurile pure de ovăz sau soiurile de orz.

  5. Ovăzul este sigur pentru pacienții cu celiachie? Sunt cu adevărat fără gluten?

  Ovăzul este adesea supus contaminării încrucișate (în câmp și / sau în timpul procesului de fabricație). Cu toate acestea, chiar dacă ovăzul a fost crescut și tratat cu grijă, acest lucru nu înseamnă că este întotdeauna considerat ca un aliment fără gluten.

  Un studiu din anul 2011 (Comino et al. , 2011) a arătat că nu toate sortimentele de ovăz sunt egale în conținutul de peptide imunogene a glutenului. Toate soiurile de ovăz conțin avenin, dar fiecare cu o secvență și structură diferită și numai câteva dintre aceste soiuri ar putea constitui un risc pentru pacienții cu boală  celiacă. Glutenul din soiurile de ovăz a fost expus la celule de la pacienți cu celiacă și celulele au răspuns corespunzător: au reacționat numai la soiurile de ovăz cu potențial imunotoxic. Prin urmare, anticorpul G12 este cea mai bună alegere pentru orice companie care lucrează cu ovăz fără gluten. Alte studii au caracterizat în continuare diferențele dintre aceste ovăzuri și imunogenitatea acestora.

  În orice caz, glutenul de grâu a conținut întotdeauna cel puțin 40 de ori mai multă reactivitate față de G12 decât cel mai reactiv soi de ovăz. Poate, numai cei mai sensibili pacienți celiaci pot fi afectați de cele mai reactive soiuri de ovăz. Studiile viitoare vor clarifica nivelul pragului de ovăz cu peptide imunogene de gluten pentru a avea un impact asupra sănătății celiace.
  Angela Stănescu
  Angela Stănescu

  Autor


  4 Răspunsuri

  gLUBosilJb
  gLUBosilJb

  03 iulie, 2020

  tmoOgjJLwVp

  EgWeYxtMLw
  EgWeYxtMLw

  03 iulie, 2020

  CNHJVRklYqUe

  pGYgorLMJtK
  pGYgorLMJtK

  14 aprilie, 2020

  OulrhdtLfH

  lKNxVdqtnahme
  lKNxVdqtnahme

  14 aprilie, 2020

  rcgACQvhqEJVKIXy

  Comentează