Pâine pentru sandwich-uri, fără gluten

Pâine pentru sandwich-uri, fără gluten

Chiar atunci când ai crezut că nu te vei mai putea bucura de sandwich-urile preferate... Iată o rețetă de pâine super simplă, ideală pentru nevoile tale.

Iată de ce ai nevoie:

Ingrediente:

  • Aproximativ 470g de făină universală fără gluten / 3 cupe de făină universală fără gluten
  • 35 de grame de zahăr / 3 linguri de zahăr
  • 2 lingurițe de drojdie activă
  • Un sfert de linguriță de sare
  • Un sfert de linguriță de gumă xanthan
  • 227 grame de lapte cald / o cupă de lapte cald
  • 57 grame de unt topit / 4 linguri de unt topit
  • 3 ouă mari

Instrucțiuni de preparare:

1. Adaugă făina, zahărul, drojdia, sarea și guma xanthan într-un bol, iar apoi mixează-le cu grijă.
2. Cu ajutorul mixerului, adăugă laptele în compoziție și amestecă continuu. La început, compoziția va părea extrem de friabilă, cu tendințe mari de fărâmițare. Acest lucru va dispărea în urma amestecării repetate.
3. Adăugă și untul în compoziție și amestecați până ce întregul amestec are o consistență omogenă.
4. Adăugă pe rând fiecare ou și amestecă cu atenție până când acesta se integrează complet în compoziție. Procedează la fel cu fiecare, nu le adăuga pe toate simultan, ci pe rând.
5. În urma amestecării tuturor ingredientelor vei obține un aluat neted și pufos.
6. După acest pas, este necesar să acoperi bolul cu aluatul și să îl lăși să crească pentru aproximativ o oră.
7. Pregătește tava necesară și adăugă aluatul în forma aleasă.
8. Aluatul trebuie să fie adăugat uniform, de aceea trebuie să apeși cu o spatulă sau chiar cu degetele umede pentru a te asigura că pâinea nu avea goluri în interior.
9. Poți acoperi tava cu o folie de plastic sau pur și simplu las-o să crească într-un spațiu călduros. Așteaptă până aluatul va crește și va depăși puțin marginea tăvii. Acest proces durează aproximativ o oră.
10. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
11. Adăugă pâinea la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, până când observi o crustă aurie.
12. Când vei considera ca pâinea este gata, scoate-o din tavă și las-o la răcit.
13. Tocmai ai creat propria pâine ideală pentru sandwich-uri!

Poftă bună!




Angela Stănescu
Angela Stănescu

Autor


Comentează