Alergii alimentare - Alergia la fructe cu coajă lemnoasă (nucifere)

Alergia la fructele nucifere este una dintre formele răspândite ale alergiilor alimentare, atât la copii cât și printre adulți. Fructele nucifere (nucile, migdalele, caju, fistic etc.) pot provoca reacţii alergice grave, cu potenţial fatal (şoc anafilactic).

Mai mult
Alergii alimentare - Alergia la soia Alergia la soia este una dintre cele mai răspândite alergii alimentare, în special în rândul bebeluşilor şi copiilor. Studiile indică faptul că alergia la soia apare în perioada copilăriei timpurii şi dispare adesea în jurul vârstei de 3 ani. Majoritatea copiilor se vindecă de această alergie până la vârsta de 10 ani. Mai mult
Regimul alimentar al copiilor cu alergie la proteina din laptele de vacă Specialiștii spun că una dintre marile provocări atunci când ne confruntăm cu o alergie la proteina din laptele de vacă la copiii sub 2 ani este asigurarea aportului de vitamina D și calciu. Află cum poți asigura un aport optim de vitamina D și calciu pentru micuțul tău. Mai mult

Alergii alimentare - Alergia la proteina din oul de găină

Alergia la ouă este una dintre formele cele mai răspândite ale alergiilor alimentare la copii, a doua ca frecventă după alergia la lactate. Simptomele alergii la ou merg de la ușoare, ca erupțiile la nivelul pielii, la reacţii alergice grave. Pentru prevenirea reacţiei alergice, este esenţială evitarea strictă a ouălelor şi a produselor alimentare cu conţinut de ou.

Mai mult
Alergii alimentare - Alergia la proteina laptelui de vacă

Alergia la laptele de vacă este cea mai des întâlnită alergie la bebeluși și copii și reprezintă o reacție anormală a sistemului imunitar la lapte sau produse care conțin lapte. Reacțiile pot apărea imediat sau după câteva ore iar simptomele alergiei variază de la reacții ușoare, ca erupțiile la nivelul pielii, la reacții severe mergând chiar până la șoc anafilactic. 

Mai mult