Celiacul la restaurant

Ca celiac, să ieși și să mănânci la restaurant la noi în țară poate fi o provocare. Dar nu trebuie, în nici un caz să ne izolăm și să refuzăm o ieșire. Trebuie însă să alegem cu mare atenție locația.

Ca și la noi, și în țări unde intoleranțele alimentare sunt mai popularizate, lumea își ia măsuri de precauție. Este normal și firesc și acolo și aici.

Mai mult
Ai ingerat gluten din greșeală? Super-alimente care te ajută - Papaya

Pentru persoanele foarte sensibile la gluten, contaminarea accidentală poate să-i afecteze atât de tare încât durează zile întregi să-și revină. Care sunt alimentele secrete care îi ajută?

Mai mult
L'Amande – Desserts sans gluten -  prima noastră întâlnire cu cofetăria Gluten Free

Sâmbătă dimineață ne-am înființat la L'Amande - Desserts sans gluten, eu Victor și soțul meu. Devreme, am zis eu, la 10:10 eram acolo. Micuța cofetărie era deja plină. M-am bucurat așa mult să o revăd pe Daniela, iar pe Geanina abia așteptam să o cunosc. 

Mai mult

Cum evitaţi contaminarea încrucişată cu gluten?

Contaminarea încrucişată apare atunci când alimentele fără gluten intră în contact cu cele care conţin gluten.

Iată câteva sfaturi utile pentru a evita contaminarea încrucişată acasă sau la restaurant. 

Mai mult
Scrisoarea unui intolerant la gluten către lume

Un articol potrivit pentru Luna Conștientizării Bolii Celiace. 

Scrisoarea pe care oricare celiac o poate continua sau completa după propria experienţă, pentru mai multă toleranţă, înţelegere şi respect al celor de lângă noi.

Mai mult