Constipația și boala celiacă: Ce se întâmplă și cum tratezi? Aproximativ 15% dintre pacienții cu boala celiacă și tulburări gastro-intestinale suferă de constipație. Studiile sugerează faptul că orice persoană care suferă de constipație, și nu răspunde la tratamentul cu laxative trebuie testată pentru boala celiacă. 
Este foarte important să înțelegem că a fi constipat nu este doar o simplă neplăcere. Află mai multe din articolul nostru. Mai mult
Poate glutenul să accentueze stările depresive? Oamenii de știință au observat legături individuale între gluten și anumite simptome neurologico-psihiatrice, precum depresia, chiar și atunci când nu există dovezi de prezență a bolii celiace. Există studii care au arătat că expunerea la o cantitate mare de gluten poate accentua stările depresive.  Mai mult
3 idei pentru a supraviețui sezonului de sărbători care se apropie Fie că mergi în vizite, fie că organizezi mese festive la tine acasă, sărbătorile de iarnă sunt motiv de bună-dispoziție, timp alături de familie și prieteni și de ce nu de mese pline cu bunătăți. Ți-am pregătit un mic ghid care să te ajute să treci ușor pe lângă bunătățile puse pe mesele de Crăciun din familie și să alegi doar bunătățile fără gluten, delicioase și potrivite dietei tale. Mai mult

Noutăți bio de la Nutri free

Vrei să economisești timp cu gătitul când ai intoleranță la gluten și în același timp să te bucuri de o masă caldă și hrănitoare?

Alfă mai multe despre gama de supe bio, fără gluten de la Nutrifree.

Mai mult
Celiacul la restaurant

Ca celiac, să ieși și să mănânci la restaurant la noi în țară poate fi o provocare. Dar nu trebuie, în nici un caz să ne izolăm și să refuzăm o ieșire. Trebuie însă să alegem cu mare atenție locația.

Ca și la noi, și în țări unde intoleranțele alimentare sunt mai popularizate, lumea își ia măsuri de precauție. Este normal și firesc și acolo și aici.

Mai mult
8 motive pentru a include amarantul în dieta zilnică Amarantul este una dintre ingredientele vedetă ale dietelor fără gluten. Însă chiar daca nu suferiţi de intoleranţă la gluten, amarantul este o super-cereală cu proprietăţi nutritive excepţionale. Mai mult

L'Amande – Desserts sans gluten -  prima noastră întâlnire cu cofetăria Gluten Free

Sâmbătă dimineață ne-am înființat la L'Amande - Desserts sans gluten, eu Victor și soțul meu. Devreme, am zis eu, la 10:10 eram acolo. Micuța cofetărie era deja plină. M-am bucurat așa mult să o revăd pe Daniela, iar pe Geanina abia așteptam să o cunosc. 

Mai mult
Lovemore Free From Foods – lider pe piaţa produselor fără gluten

Lovemore Free From Foods este o afacere familială aflată în prezent la a treia generaţie, ce continuă să se concentreze pe inovaţie şi calitate, pentru a oferi produse cu gust "normal" persoanelor cu intoleranţă la gluten sau celor care urmează o dietă vegetariană. Atenţie la detalii precum şi experienţa îndelungată a mărcii fac din Lovemore unul din liderii pieţei de produse fără gluten.

Mai mult
Giampaoli Dolciaria - dulciuri fine din tradiţia italiană

Familia Giampaoli, deținătorii mărcii italiene ce le poartă numele, veghează încă din anii 1900 la calitatea şi autenticitatea produselor lor.

Astăzi, marca Giampaoli Dolciaria produce specialităţi delicioase de biscuiţi, cozonac panettone, prăjituri colomba, fără gluten și fără zahăr.

Mai mult

Biscuiterie de Provence - tradiţia provensală a biscuiţilor cu migdale

Povestea mărcii Biscuiterie de Provence începe în anul 1833, la Visan, în inima Enclavei Papilor din regiunea Provence.

Întregi, sub formă de fulgi sau măcinate, migdalele reprezintă şi acum unul dintre ingredientele preferate ale patiserilor din Provence.

Mai mult