10 lucruri pe care un alergic nu vrea să le audă niciodată Atunci când vorbim despre alergiile alimentare, în special despre boala celiacă și toate restricțiile acesteia, mulți oameni se implică activ și încearcă să găsească o soluție la acest fapt. Majoritatea încep să analizeze, să dezvolte diverse teorii care să facă lumină în ceea ce privește diagnosticul alergiilor alimentare. În cazul persoanelor care suferă de aceste alergii alimentare, cel mai bun suport este reprezentat de cuvintele potrivite și sinceritatea acestora.  Mai mult
Acneea și consumul de gluten

Acneea se numără printre cele mai comune afecțiuni la nivelul pielii întâlnite în prezent. Cauzele care declanșează apariția și dezvoltarea acesteia sunt extrem de variate.

Află din articolul nostru dacă glutenul este cauza acneei tale. 

Mai mult
Există vreo legătură între consumul de gluten și căderea părului?

Pe forumul celebru din Statele Unite ale Americii, numit Hair Loss Talk, există numeroase comentarii din partea persoanelor care suferă de boala celiacă. Aceștia povestesc evenimente reale din viața lor și explică cum în urma diagnosticării cu boala celiacă, urmată apoi de o dietă fără gluten, au observat o creștere vizibilă a părului în regiunile anterior afectate. Iată care este legătura dintre boala celiacă și căderea părului.

Mai mult

10 alimente despre care nu știai că te pot ajuta în dieta pentru ameliorarea constipației Dieteticienii recomandă, pentru femeile cu vârste între 31 și 50 de ani un aport de fibre de cel puțin 25 g pe zi, în timp ce pentru bărbații de aceași vârstă este recomandat un consum de 38 g de fibre pe zi. Află din articolul nostru care sunt alimentele cele mi bogate în fibre și cum să-ți echilibrezi corect dieta fără gluten pentru a evita constipația.  Mai mult
Constipația și boala celiacă: Ce se întâmplă și cum tratezi? Aproximativ 15% dintre pacienții cu boala celiacă și tulburări gastro-intestinale suferă de constipație. Studiile sugerează faptul că orice persoană care suferă de constipație, și nu răspunde la tratamentul cu laxative trebuie testată pentru boala celiacă. 
Este foarte important să înțelegem că a fi constipat nu este doar o simplă neplăcere. Află mai multe din articolul nostru. Mai mult
Cafeaua și reactivitatea încrucișată la gluten Dacă urmezi cu strictețe un regim fără gluten, dar cu toate acestea încă te confrunți cu diverse simptome asociate bolii celiace, ar trebui să îți analizezi stilul de viață mai atent. Reactivarea simptomelor bolii celiace în cazul unei diete fără gluten poate fi cauzată uneori de aportul de cafea pe care îl consumi.  Mai mult

Alimente care accentuează depresia, o nouă perspectivă despre efectelor glutenului asupra stării mentale Studiile legate de efectele negative ale glutenului asupra celiacilor dar și asupra celor cu sensibilitate non-celiacă la gluten nu au luat în considerare un element important al dietei. Află mai multe în articolul nostru despre alimentele care pot provoca stări depresive. Mai mult
Boala celiacă la copii - partea II O vizită la medicul specialist poate fi locul în care găsești răspunsurile la problemele gastrointestinale ale micuțului tău. Fie că nu ia în greutate corespunzător, fie că are stări de vomă sau diaree, medicul îți va recomanda analizele și investigațiile necesare pentru un diagnostic corect. Mai mult
Boala celiaca la copii - partea I Fiecare copil care suferă de boala celiacă poate prezenta semne și simptome diferite. În timp ce diareea și pierderea în greutate sunt semnele clasice ale bolii, majoritatea copiilor cu boală celiacă experimentează câteva spre aproape deloc simptome digestive. Boala celiacă la copii este depistată mai ușor în cazul copiilor cu vârste cuprinse intre 6 luni și 2 ani, întrucât aceasta este perioada când părinții încep procesul de diversificare. Află din articolul nostru care sunt simptomele și cum se manifestă boala celiacă la copii.  Mai mult

Poate glutenul să accentueze stările depresive? Oamenii de știință au observat legături individuale între gluten și anumite simptome neurologico-psihiatrice, precum depresia, chiar și atunci când nu există dovezi de prezență a bolii celiace. Există studii care au arătat că expunerea la o cantitate mare de gluten poate accentua stările depresive.  Mai mult