Boala celiacă și tiroida autoimună Dincolo de neplăcerile cauzate de reacțiile adverse la consumul de gluten, boala celiacă presupune și o probabilitate mai mare în ceea ce privește dezvoltarea unor alte afecțiuni autoimune. În acest articol îți prezentăm legătura dintre boala celiacă și sindromul tiroidei autoimune Mai mult
Cafeaua și reactivitatea încrucișată la gluten Dacă urmezi cu strictețe un regim fără gluten, dar cu toate acestea încă te confrunți cu diverse simptome asociate bolii celiace, ar trebui să îți analizezi stilul de viață mai atent. Reactivarea simptomelor bolii celiace în cazul unei diete fără gluten poate fi cauzată uneori de aportul de cafea pe care îl consumi.  Mai mult
Poate glutenul să accentueze stările depresive? Oamenii de știință au observat legături individuale între gluten și anumite simptome neurologico-psihiatrice, precum depresia, chiar și atunci când nu există dovezi de prezență a bolii celiace. Există studii care au arătat că expunerea la o cantitate mare de gluten poate accentua stările depresive.  Mai mult

3 idei pentru a supraviețui sezonului de sărbători care se apropie Fie că mergi în vizite, fie că organizezi mese festive la tine acasă, sărbătorile de iarnă sunt motiv de bună-dispoziție, timp alături de familie și prieteni și de ce nu de mese pline cu bunătăți. Ți-am pregătit un mic ghid care să te ajute să treci ușor pe lângă bunătățile puse pe mesele de Crăciun din familie și să alegi doar bunătățile fără gluten, delicioase și potrivite dietei tale. Mai mult
Sensibilitate sau intoleranţă la gluten: cum faceţi diferenţa? Aveţi impresia că nu toleraţi pâinea sau pastele, dar totuşi nu aveţi simptomele bolii celiace… Puteţi fi sensibili la gluten, fără a suferi totuşi de o intoleranţă alimentară. Explicaţii în cele ce urmează.

Mai mult
Noutăți bio de la Nutri free

Vrei să economisești timp cu gătitul când ai intoleranță la gluten și în același timp să te bucuri de o masă caldă și hrănitoare?

Alfă mai multe despre gama de supe bio, fără gluten de la Nutrifree.

Mai mult

Cum să ţii o dietă sănătoasă şi completă, fără gluten

Eliminarea anumitor alimente din dieta zilnică vine cu riscul unor carenţe de vitamine şi minerale.

Ce nutrienţi lipsesc în dieta fără gluten şi cum îi compensăm în alimentaţie printr-o dietă sănătoasă, variată, fără gluten?

Mai mult
Celiacul la restaurant

Ca celiac, să ieși și să mănânci la restaurant la noi în țară poate fi o provocare. Dar nu trebuie, în nici un caz să ne izolăm și să refuzăm o ieșire. Trebuie însă să alegem cu mare atenție locația.

Ca și la noi, și în țări unde intoleranțele alimentare sunt mai popularizate, lumea își ia măsuri de precauție. Este normal și firesc și acolo și aici.

Mai mult
8 motive pentru a include amarantul în dieta zilnică Amarantul este una dintre ingredientele vedetă ale dietelor fără gluten. Însă chiar daca nu suferiţi de intoleranţă la gluten, amarantul este o super-cereală cu proprietăţi nutritive excepţionale. Mai mult