Topping crocant cu popcorn de amarant

Topping crocant cu popcorn de amarant

Aceasta reţetă de topping crocant cu popcorn de amarant şi seminţe de dovleac este perfectă pentru fripturi şi salate. Pentru prăjirea amarantului folosiţi o tigaie cu fund gros şi adâncă de aproximativ 10 cm, astfel încât acesta să nu sară din recipient.

Ingrediente pentru 1 porţie:
3 linguri amarant
3 linguri seminţe de dovleac crude, decojite
1 linguriţă seminţe de chimion
1/4 linguriţă oregano uscat
1/8 linguriţă pudră de chili
1/8 linguriţă sare

Mod de preparare:
Încălziţi o tigaie mare şi adâncă la foc intens. Puneţi o picătură de apă în tigaie şi dacă aceasta sfârâie şi se evaporă deîndată, adăugaţi amarantul. Scădeţi focul la mediu. Amestecaţi constant până când acesta capătă o culoare cu două nuanţe mai închisă şi aproximativ 20% din amarant a fost expandat (seminţele expandate vor fi albe). Adăugaţi apoi seminţele de chimion şi pe cele de dovleac, şi continuaţi să amestecaţi timp de 30 de secunde. Opriţi focul şi continuaţi să amestecaţi până când amarantul nu mai pocneşte.

Transferaţi amestecul astfel obţinut într-un bol mic. Adăugaţi oregano, pudra de chili şi sarea. Lăsaţi să se răcească şi păstraţi acest mix într-un borcan la rece. Îl puteţi folosi timp de o lună.
Notă:

Dacă doriţi să dublaţi sau să triplaţi această reţetă, repetaţi pe rând paşii de mai sus. Nu se recomandă pregătirea unei cantităţi mai mari de 3 linguri de amarant o dată, deoarece acesta se poate arde uşor.

Informaţii nutriţionale per porţie:

Calorii: 350
Grăsimi totale: 20 g, din care grăsimi saturate: 3 g
Sodiu: 310 mg
Carbohidraţi: 31 g
Fibre: 4 g
Proteine: 14 g.


Sursă: http://wholegrainscouncil.org/recipes/snacks-desserts/popped-amaranth-crunch
Angela Stănescu
Angela Stănescu

Autor


Comentează