Negresă cu unt de migdale

Negresă cu unt de migdale

Pentru că am adus pe rafturi o mulțime de unturi delicioase din nuci semințe în diverse combinații, ne-am simțit inspirați de rețetele atât de simple descoperite încât ne-am apucat de gătit. 

Azi vă propunem o rețetă de negresă, cu unt de migdale și făină de cocos, fără gluten, fără lactate, fără ouă, fără cereale, vegetariene, vegane

Unul dintre cele mai îndrăgite deserturi din toate timpurile. Binecunoscuta prăjitură brownie reprezintă acel dulce căruia nu îi poți spune nu. Cu o compoziție densă și lipicioasă, acest desert te va cuceri de la prima încercare. Vă prezentăm o rețetă simplă, ideală pentru toate persoanele care își doresc ceva dulce, ușor de preparat și foarte gustos.

Ingredientul secret al acestui desert? Cu siguranță untul de migdale...

Timp de pregătire: 10 minute
Timp de coacere: 35 de minute
Timp total: 45 de minute
Porții: 16 bucăți
Calorii: 148 kcal

Ingrediente

  • 1 cană unt de migdale
  • 4 linguri de miere sau sirop de agave
  • 1/2 cupă + 2 linguri zahăr de cocos
  • 1/4 cupă sos de mere neîndulcit
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 6 linguri pudră de cacao
  • 3 x 1/2 lingur făină de cocos
  • 3/4 linguriță praf de copt
  • 1/4 linguriță sare de mare

Instrucțiuni
1. Preîncălziți cuptorul la 325 de grade și adăugați o foaie de copt în tava în care veți adăuga prăjiturile.
2. Puneți 3/4 din cana  + 2 linguri de unt de migdale împreună cu mierea într-un vas și lăsați-le la cuptorul cu microunde până când untul de migdale se topește complet, aproximativ 1-2 minute. Păstrăm restul de unt de migdale pentru decor, la final. 
3. Adăugați în vasul cu untul de migdale și miere zahărul de nucă de cocos și amestecați cu un mixer de mână electric pe când toate ingredientele se amestecă, doar aproximativ 20 de secunde. Nu amestecați prea mult deoarece veți adăuga prea multe bule de aer în compoziția prăjiturilor și acestea se vor lăsa în timpul coacerii.
4. Adaugați sosul de mere și vanilia și amestecați ușor pană când obțineți o compoziție omogenă, având din nou grijă să nu creați prea multe bule de aer.
5. Se adaugă toate ingredientele rămase și amestecați ușor până cand acestea se înmoaie și se combină. Aluatul obținut va fi destul de gros. Lăsați aluatul timp de 5 minute, astfel încât făina de nucă de cocos să absoarbă umezeala.
6. Transferați compoziția în tava de copt și împrăștiați-o în mod uniform. Topiți deasupra restul de 2 linguri de unt de migdale.
7. Coaceți aproximativ 30-35 de minute. Pentru a veritica dacă desertul este gata,
introduceți o scobitoare în centrul compoziției, dacă aceasta iese curată atunci desertul este gata. După ce închideți cuptorul, lăsați compoziția să se răcească complet în tavă.
8. După ce se răcește, feliați în formele dorite și bucurați-vă de un desert absolut delicios!

Sugestii de prezentare: 

- servește-o caldă cu o cupă de înghețată de vanilie

- tot caldă, glazurată cu sos de ciocolată sau caramel

Poftă bună!
Angela Stănescu
Angela Stănescu

Autor


1 Răspuns

Diaba-Monica
Diaba-Monica

11 noiembrie, 2018

coapte la 375 de grade, cred că devin „ negrese – carbonizate” :))

Comentează