Sticksuri de cartofi dulci la cuptor

Sticksuri de cartofi dulci la cuptor

O gustare versatilă, delicioasă și extrem de simplă!

Ingrediente:

  • aproximativ 1kg de cartofi dulci
  • ulei de măsline – pentru asezonare 
  • sare grunjoasă – pentru condimentare 
  • paprika – pentru condimentare
  • piper – pentru condimentare
  • praf de usturoi – pentru condimentare

Indicații:

1. Preîncălziți cuptorul la 230 ° C și folosiți o tavă cu o foaie de copt înăutru. Tăiați capetele cartofilor, apoi tăiați cartofii în jumătate longitudinal. Tăiați în feli egale, destul de groase sau subțiri. Răspândiți bucățile de cartofi pe întreaga suprafață a tăvii și adăugați câteva linguri de ulei de măsline. Adăugați acum condimentele, presărându-le uniform pe fiecare bucată. 

2. Închideți cuptorul și lăsați cartofii să stea aproximativ 10-15 minute pană cand aceștia prind o crustă aurie.

3. Întoarceți toate bucățile de cartofi și lăsați-le încă 10-15 minute pentru a se rumeni complet pe ambele părți.

4. Așteptați să se răcească și consumați alături de sosul preferat!




Raluca Adam
Raluca Adam

Autor


Comentează