Supă cremă de dovleac

Supă cremă de dovleac

Supă vegană de dovleac pentru un prânz de toamnă delicios. Cu doar 7 ingrediente și o durată de preparare sub 30 de minute, vă veți îndrăgosti de această rețetă 100% vegană și fără gluten.

Vă aflați în căutarea unei rețete potrivite sezonului tomnatic? Ei bine, cu toții suntem în căutarea celor mai nutritive și proaspete alimente atunci când vine vorba de gătit. Din acest motiv, vă propunem soluția excelentă, cu ajutorul alimentului vedetă al acestui sezon și anume dovleacul. Dincolo de atribuțiile sale decorative, acesta se bucură de o popularitate semnificativă în rândul alimentelor de consum bogate în vitamine, fibre și proteine. Dovleacul este, de asemenea, o excelentă sursă de vitamina A și C, extrem de importante pentru menținerea vederii sănătoase și îmbunătățirea imunității. Dovleacul primește vitamina A din conținutul ridicat de beta-caroten, unul dintre compușii carotenoizi care le oferă culoarea portocalie strălucitoare. Beta carotenul este, de asemenea, un antioxidant, care poate preveni cancerul, potrivit Institutului Național al Cancerului.

Timp de preparare: 5 min
Timp de coacere: 25 min
Timp total: 30 min

Iată de ce aveți nevoie pentru a realiza o delicioasă supă cremă de dovleac:

Ingrediente:
1 lingură de ulei de măsline
1/2 ceapă cubulețe (aproximativ 1 ceașcă)
1/2 dovleac decojit și tăiat cubulețe (aproximativ 8 cești)
4 căței de usturoi tocat mărunt
1 lingură de rozmarin proaspăt mărunțit
4-5 cești de bulion de legume
1 / 2-1 cană de lapte de nucă de cocos

Pentru garnitură: 1/4 ceașcă de migdale prăjite tocate mărunt

Instrucțiuni:
1. Încălziți uleiul în oală la foc mediu. Adăugați ceapa și amestecați ușor timp de câteva minute. Adăugați dovleacul și usturoiul și continuați să amestecați până când acestea se combină în profunzime.
2. Adăugați rozmarinul și bulionul. Reduceți focul și lăsați să fiarbă până când dovleacul fierbe și devine moale. Presărați sare după gust.
3. Scoateți ingredientele de la fiert și adăugați-le în blender. După ce le amestecați la blender, adăugați-le din nou în oală și amestecați uniform.
4. Adăugați acum laptele de nucă de cocos și fierbeți timp de 1 minut.
5. La final, adăugați garnitura de migdale prăjite sau asezonați cu ingredientele preferate.




Raluca Adam
Raluca Adam

Autor


Comentează