Supă de porumb fără gluten, vegetariană

Supă de porumb fără gluten, vegetariană Ne bucurăm de primele zile de toamnă și de temperaturile încă plăcute, încărcate de soare, motiv pentru care supa de porumb reprezintă amestecul ideal de ierburi și legume. Porumbul, în combinație cu prazul proaspăt, cartofii, busuiocul, arpagicul și roșiile suculente, te vor face să te îndrăgostești de acestă rețetă simplă și extrem de gustoasă.

Timp de preparare: 20 min
Timp de coacere: 25 min

Ingrediente:

  • 2 linguri unt
  • 1/2 cupă de arpagic, tăiat
  • 1 roșie proaspată mare, tocată
  • 3/4 cană de iaurt simplu grecesc
  • 1 lime
  • 1/4 linguriță de piper
  • 1 linguriță sare
  • 2 cești de apă
  • 4 căni de supă de pui sau supă de legume
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 5 fire de cimbru proaspăt
  • 1 rădăcină de țelină, tocată
  • 2 cupe de cartofi aurii, cubulețe
  • 2 bucăți de praz mari, înjumătățite și tăiate felii (numai părțile albe)
  • boabele de la 6 știuleți de porumb
  • 1/2 ceașcă busuioc, tocat

Instrucțiuni:  
1. Topiți untul într-o cratiță mare, la foc mediu. Adăugați boabele de porumb, prazul, cartoful, țelina, cimbrul și usturoiul.
2. Gătiți aproximativ 5-7 minute, sau până când legumele încep să se înmoaie. Se amestecă ocazional.
3. Adăugați supa de pui (sau legume), apa, sarea și piperul și amestecați până la fierbere.
4. Reduceți căldura și fierbeți, fără să acoperiți, până când legumele sunt foarte, foarte moi, aproximativ 20 de minute.
5. Scoateți compoziția de pe foc și adăugați-o într-un blender pană cand veți obține o compoziție extrem de uniformă și omogenă.
6. Adăugați supa uniform în boluri.
7. După preferințe, puteți stoarce un lime, 2-3 lingurițe de iaurt, roșii, arpagic sau chiar o lingură de busuioc.

Întrebări frecvente:
1. Această supă se poate face și în varianta fără lapte, fără lactoză?
Desigur! Iaurtul grecesc este folosit doar ca o notă de gust, la finalul compoziției. De asemenea, puteți înlocui untul cu ulei de măsline sau ulei de cocos.
2. Acestă supă poate fi vegetariană?
Absolut! Trebuie doar să înlocuiți supa de pui din compoziție cu supă de legume.
3. Putem ajusta textura supei?
Acest lucru depinde doar de gustul dumneavoastră. Dacă doriți o textură mai puțin cremoasă, nu amestecați compoziția excesiv la blender, ci doar foarte puțin. Sau dacă doriți o compoziție lichidă, mai adăugați puțină apă.


Angela Stănescu
Angela Stănescu

Autor


Comentează