Supă de porumb fără gluten, vegetariană Ne bucurăm de primele zile de toamnă și de temperaturile încă plăcute, încărcate de soare, motiv pentru care supa de porumb reprezintă amestecul ideal de ierburi și legume. Porumbul, în combinație cu prazul proaspăt, cartofii, busuiocul, arpagicul și roșiile suculente, te vor face să te îndrăgostești de acestă rețetă simplă, fără gluten și extrem de gustoasă.  Mai mult
Fursecuri delicioase fără gluten cu doar 4 ingrediente O rețetă delicioasă de fursecuri fără gluten, simplu și ușor de pregătit, din doar 4 ingrediente. Perfecte pentru pachetul de la școală, de la serviciu, pentru gustarea de după-amiază sau pentru desert. Descoperă mai multe rețete fără gluten și fără alergeni pe amarant.ro. Mai mult
10 sfaturi utile pentru gătitul fără gluten

Pornind de la alegerea tipului de făină potrivit pentru rețeta dorită, continuând cu nenumăratele întrebări despre adaosuri și amidonuri, gătitul fără gluten necesită anumite cunoștințe speciale.

Ne-am propus în acest articol să-ți răspundem la o parte din ele. 

Mai mult

Alfabetul făinurilor fără gluten

În acest articol vă propunem alternative eficiente și utile pentru înlocuirea făinii de grâu cu o gamă variată de făinuri care nu conțin gluten în mod natural.

Tipurile de făină prezentate mai jos reprezintă o alternativă pentru făina de grâu, orz sau secară. Cu toate acestea, este important să fiți conștienți de faptul că nu există un substituent exact și identic pentru făina care conține gluten. 

Mai mult
Tipuri de făină fără gluten și unde le putem folosi

Ne-am propus, în acest articol, să vorbim despre proprietățile făinurilor fără gluten și să sugerăm câteva moduri de întrebuințare. Sperăm în acest fel să îți trezim curiozitatea și curajul de a încerca rețete noi în bucătărie - te asigurăm că vei avea parte de surprize cât se poate de plăcute!

Mai mult
Făinurile fără gluten. Ghid pentru amestecuri de făină făcute în casă.

Prepararea produselor de patiserie fără gluten nu se rezumă la simpla înlocuire a făinii de grâu cu făina fără gluten, însă prin alegeri inspirate puteţi obţine acasă un rezultat calitativ similar cu al produselor fără gluten din comerţ. 

Iată cum se prepară un amestec corect de făină fără gluten.

Mai mult

Ghid de bune practici pentru preparate fără gluten

Prepararea produselor de patiserie fără gluten nu se rezumă la simpla înlocuire a făinii de grâu, însă prin alegeri inspirate puteţi obţine un rezultat calitativ superior produselor fără gluten cumpărate din comerţ.

La supermarket dar mai ales în magazinele online veţi găsi un sortiment bogat de făini fără gluten. 

Mai mult