Certificări produse

Fiecare produs este marcat cu una sau mai multe imagini din lista de mai jos. Acestea reprezintă certificările pe care producătorii le-au obținut de la organismele specializate care verifică fluxul de producție pentru a fi conform etichetării.

În plus, pentru fiecare produs, noi marcăm prin etichete și dietele în care se poate utiliza produsul, acestea însă nefiind certificări omologate și poartă titlul de recomandare.

Aceste etichetări se referă la absența alergenilor și a ingredientelor care dau intoleranțe alimentare, cum sunt laptele sau lactoza, oul, soia, glutenul

Folosim etichete și pentru a marca produsele vegane și pe cele destinate dietelor fără zahăr, sau cele care conțin agave în locul îndulcitorului clasic. 

Certificările internaționale ale produselor

Fără gluten Fără gluten

Produsele marcate în acest fel sunt recomandate celiacilor.

Simbolul spicului tăiat se acordă produselor procesate sau produselor care au în componența lor mai multe ingrediente și se acordă numai de AOECS. Pentru obținerea certificării, produsele trebuie să îndeplinească anumite criterii, atât în privința ingredientelor cât și pe parcursul fluxului de producție. 

Organismul care certifică se bazează pe o inspecție amănunțită efectuată în spațiul de producție cât și pe rezultatele analizelor  efectuate în laboratoare recunoscute internațional 

În plus, în fiecare an se face un Audit la productator, Audit care vizează fluxul de producție pentru a confirma că se menține un conținut de gluten mai mic de 20ppm în fiecare etapa de fabricatie. 

Agricultură Ecologică Agricultura Ecologică

Certificarea Agricultură Ecologică, este acordat de Ecocert, în urma unor inspecții on-site care urmăresc întregul sistem de producție, materiile prime, procesul de fabricație, manipularea, etichetarea, depozitarea, distribuția și importul.

În plus, anual, se efectuază controale prin sondaj și se colectează mostre care sunt analizate în laboratoare recunoscute internațional.

Fiecare vizită la site este urmată de un raport prin care se evaluează în ce măsura sunt respectate standardele Ecocert și numai în condițiile în care sunt îndeplinite toate criteriile, Ecocert  acordă certificarea de produs din Agricultură Ecologică. Orice abatere de la standard duce la măsuri imediate de remediere și/sau chiar sancțiuni.

Vegan Vegan

Simbolul certificatului de produs Vegan a fost creat în 1944 de The Vegan Sociaty iar standardul lor a devenit standardul autentic internațional. 

Criteriile pe care trebuie să le respecte un produs sunt foarte exacte. Produsul nu trebuie să conțină sau să fi implicat la un moment dat un produs animal, produs animal secundar sau derivat al unui produs animal, iar prin animal se înțelege orice orice organism vertebrat sau multicelular, în general orice animal ne-uman.

De asemenea, dezvoltarea și fabricarea produsului nu trebuie să fi implicat în niciun moment testarea pe animale. Dezvoltarea sau producerea de organisme modificate genetic nu trebuie să fi implicat gene sau derivate animale. Produsele care aplică pentru certificare trebuie să marcheze prezența OMG pe etichete.

Criteriile de certificare includ și criterii de curățenie ale bucătarilor în care se gătesc preparate vegane: se folosesc vase separate de cele în care se gătesc preparate NON-vegane și  se are în vedere evitarea contaminării cu produse animale.