Despre noi

Povestea noastă începe acum aproape 5 ani, când s-a născut Victor. S-a grăbit să vină pe lume, la doar 1 kg și 100 grame și a rămas așa grăbit până în zilele noastre. A crescut frumușel până a ajuns suficient de înăltuț și puternic cât să concureze cu Spiderman la cascadorii, și atunci s-a oprit și nu a mai vrut să crească. Atunci noi ne-am pornit pe la doctori de tot felul să aflăm ce se întâmplă. Tot scotocind după răspunsuri, unul din doctori s-a apucat să scotocescă înăuntru și a descoperit că Victor avea o atrofie vilozitară specifică bolii celiace.

Așa a dispărut glutenul de pe masa noastră...

Povestea nu se termină aici, de abia începe. Acum începe aventura cu mâncărica la pachet, punguțe și pachețele pentru grădiniță, bunătăți pentru petreceri, căutat frenetic ingrediente pentru diverse rețete și descoperit că există mulți oameni ca noi.

Așa a apărut și cămara „ca la bunica” în casa noastră, pentru că înainte nu părea necesară.

Am umplut cămara cu tot felul de bunătăți dar marea majoritate erau aduse de familie și de prieteni din Italia, Franța, Anglia sau Germania.

Așa am observat noi că acolo sunt multe... și aici nu... Dacă acolo sunt, de ce nu vin și aici? De ce nu le aduce nimeni? De ce să nu le aducem noi?

În octombrie am vizitat târgul Natexpo - târg de produse bio, la Paris. Acolo am descoperit universul produselor bio special destinate dietelor speciale, fără gluten, fără lactoză, fără lapte, fără ouă, fără soia, fără zahăr sau vegane. 

Am gustat, am ales, ne-am cunoscut partenerii și am pornit la drum spre casă bucuroși și entuziaști.

Așa începe povestea Amarant.ro, poveste pe care o vom scrie împreună cu voi!

Cu mult drag,
Angie, Victor și Cristi
Echipa Diete Speciale